fbpx

Pulsen: I en hållbar damfotboll finns ingen plats för matchfixning.

Pulsen: I en hållbar damfotboll finns ingen plats för matchfixning.

Svensk damfotboll växer och får mer uppmärksamhet för varje match, för varje mästerskap. Fler och fler inser damfotbollens unika särprägel med sitt tekniska spel, sin positiva laganda och supporterkultur.

För att damfotbollen ska kunna växa, både spelmässigt och organisatoriskt, krävs insatser på flera plan. Dels behöver klubbarna bygga sin organisation för att långsiktigt attrahera både spelare och samarbeten med näringslivet. Dels behöver spelarna rätt förutsättningar för att utvecklas, på och utanför planen. 

Som hållbarhetspartner till Elitfotboll Dam är det här frågor vi på Pulsen Group är djupt engagerade i.

"Genom att agera förebyggande och skapa opinion kring problemet och riskerna tror vi att vi kommer en bit på väg."
Jonus Bartholdson
VD Pulsen Group

Men matchfixning utgör ett ytterst reellt hot mot alla insatser som ska stärka damfotbollen. Den finns inte idag inom damfotbollen, men vi ser hur lätt den otillåtna påverkan kan slå rot i en idrott. 

Genom att agera förebyggande och skapa opinion kring problemet och riskerna tror vi att vi kommer en bit på väg. Ju mer vi vet om matchfixning, dess bakgrundsfaktorer och hur det praktiskt går till, desto bättre rustade är vi. Genom kunskap kan vi hjälpa spelare att våga säga nej om de blir kontaktade av kriminella nätverk eller agenter.

Därför har vi tillsammans med Elitfotboll Dam skapat ”Sveriges onödigaste stödlinje”. För att visa spelare, domare, tränare, ledare – alla som har kopplingar till damfotbollen – vad som kan hända om vi ger efter för matchfixarna. Vi är övertygade om att näringslivet kan spela en viktig roll att tillsammans med spelare och klubbar agera så att matchfixarna inte kommer åt damfotbollen.

Förhoppningsvis är stödlinjen lika onödig som namnet säger. Men erfarenheten säger att vi gör bäst i att agera proaktivt, innan det är för sent.

Jonus Bartholdson
VD Pulsen Group, hållbarhetspartner till Elitfotboll Dam och presenting partner till Elitettan.

Fler artiklar…

  • All
  • Okategoriserade

Svensk damfotboll växer och får mer uppmärksamhet för varje match, för varje mästerskap. Fler och fler inser damfotbollens unika särprägel med sitt tekniska spel, sin positiva laganda och supporterkultur.

För att damfotbollen ska kunna växa, både spelmässigt och organisatoriskt, krävs insatser på flera plan. Dels behöver klubbarna bygga sin organisation för att långsiktigt attrahera både spelare och samarbeten med näringslivet. Dels behöver spelarna rätt förutsättningar för att utvecklas, på och utanför planen.

Som hållbarhetspartner till Elitfotboll Dam är det här frågor vi på Pulsen Group är djupt engagerade i.

"Genom att agera förebyggande och skapa opinion kring problemet och riskerna tror vi att vi kommer en bit på väg."
Jonus Bartholdson
VD Pulsen Group

Men matchfixning utgör ett ytterst reellt hot mot alla insatser som ska stärka damfotbollen. Den finns inte idag inom damfotbollen, men vi ser hur lätt den otillåtna påverkan kan slå rot i en idrott.

Genom att agera förebyggande och skapa opinion kring problemet och riskerna tror vi att vi kommer en bit på väg. Ju mer vi vet om matchfixning, dess bakgrundsfaktorer och hur det praktiskt går till, desto bättre rustade är vi. Genom kunskap kan vi hjälpa spelare att våga säga nej om de blir kontaktade av kriminella nätverk eller agenter.

Därför har vi tillsammans med Elitfotboll Dam skapat ”Sveriges onödigaste stödlinje”. För att visa spelare, domare, tränare, ledare – alla som har kopplingar till damfotbollen – vad som kan hända om vi ger efter för matchfixarna. Vi är övertygade om att näringslivet kan spela en viktig roll att tillsammans med spelare och klubbar agera så att matchfixarna inte kommer åt damfotbollen.

Förhoppningsvis är stödlinjen lika onödig som namnet säger. Men erfarenheten säger att vi gör bäst i att agera proaktivt, innan det är för sent.

Jonus Bartholdson
VD Pulsen Group, hållbarhetspartner till Elitfotboll Dam och presenting partner till Elitettan.

  • All
  • Okategoriserade

© 2023 PULSEN GROUP & EFD

© 2023 PULSEN GROUP & EFD